Wednesday, 15 March 2017

Common colloquial intensifiers: Quick quiz

Circle the correct answer

1. It's ______ worse than any other slum I've seen.

a. by b. away c. far d. such a


2. It's the ______ and only solution.

a. each b. every c. one d. other


3. There are ______ any factories like this.

a. hardly b. almost c. few such d. few and far


4. I am ______ lazy, so I never recycle.

a. really much b. so very c. such a d. quite


5. ______ a few lakes are polluted.

a. Good b. Many c. Much d. Quite


6. He showed no guilt ________.

a. at b. whatsoever c. in d. not even


7. We see them ______ once in a while.

a. for all b. just this c. every d. now


8. ______ too often I'm too lazy to recycle.

a. quite b. so c. all d. more


9. ______ as you go, I'll be happy.

a. as long b. as far c. as much d. so much


10. ______ greedy he is!

a. What b. How c. Most d. Quite


11. It's ______ far the worst slum I've seen.

a. by b. away c. far d. such a


12. There is simply no ____ solution.

a. each b. every c. one d. other


13. There are ____ factories.

a. hardly b. almost c. few such d. few and far


14. I am ______ lazy, that I never recycle.

a. really much b. so very c. such a d. quite


15. _______ a lake is polluted.

a. Good b. Many c. Much d. Quite


16. He showed no guilt ________ the least.

a. at b. whatsoever c. in d. not even


17. We see them ______ and again.

a. for all b. just this c. every d. now


18. I'm ______ often too lazy to recycle.

a. quite b. so c. all d. more


19. ________ as like him, he does have faults.

a. as long b. as far c. as much d. so much


20. ______ a greedy man he is!

a. What b. How c. Most d. Quite

4 comments:

  1. 1c 2c 3a 4d 5d 6b 7c 8a 9a 10d 11a 12d 13d 14c 15c 16c 17d 18d 19b 20a

    ReplyDelete
  2. 1)c
    2)c
    3)a
    4)d
    5)d
    6)b
    7)c
    8)c
    9)a
    10)b
    11)a
    12)d
    13)c
    14)b
    15)b
    16)c
    17)d
    18)a
    19)c
    20)d

    ReplyDelete
  3. 1.d 2.c 3.c 4.d 5.d 6.b 7.c 8.a 9.a 10.b 11.a 12.d 13.c 14.c 15.b 16.c 17.d 18.a 19.c 20.a

    ReplyDelete
  4. 1c
    2c
    3a
    4d
    5d
    6b
    7c
    8c
    9a
    10b
    11a
    12d
    13c
    14b
    15b
    16c
    17d
    18c
    19c
    20a

    ReplyDelete